HR / SR

Koristimo kolačiće kako bi Vam omogućili što bolje iskustvo na ovoj web stranici. Informacije o korištenju web stranice dijelimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analitiku. Ako nastavljate koristiti ovu web stranicu dajete suglasnost korištenja kolačića u skladu sa pravilima privatnosti.

Upoznajte stručnjakinje iza inicijative Plavi kompas

Plavi kompas je projekt grupe stručnjakinja za poremećaje iz spektra autizma koje su kroz dugogodišnji rad s djecom s autizmom i njihovim roditeljima uvidjele potrebu za okupljanjem relevantnih informacija o autizmu na jednom mjestu.

Rođena sam u Koprivnici gdje završavam osnovnu i srednju školu, te nakon toga upisujem Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu, gdje danas živim i radim. Voditelj sam jedne od pet skupina posebnog programa za djecu s poremećajem iz spektra autizma, pri dječjem vrtiću Bajka u Zagrebu. Osim toga, već drugu godinu zaredom izvoditelj sam projektnih aktivnosti rane intervencije u Udruzi za autizam Zagreb.

Po struci sam magistra edukacijske rehabilitacije i od nedavno jedan od sedam certificiranih bihevioralnih analitičara (Board Certified Behavior Analyst) u Hrvatskoj. Završila sam i edukaciju ‘’Sustav komunikacije razmjenom slika’’ (Picture exchange communication system) koji koristim u svakodnevnom radu. S pojmom autizam susrela sam se na prvoj godini Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i od tada sam strastveno posvećena tom kompleksnom i izazovnom poremećaju.

Zaljubljenica sam u znanstvena istraživanja te sam motivirana otkriti najučinkovitije metode za podučavanje specifičnih vještina i smanjenje ponašanja koja ometaju učenje i razumijevanje kod djece s poremećajem iz spektra autizma. Vjerujem da svako dijete ima potencijala, te je moj rad usmjeren prema znanstveno utemeljenim pristupima, individualnom planiranju i podučavanju baziranom na potrebama djeteta i obitelji. Pružanje potpore djeci s teškoćama pri uključivanju u redovne vrtiće moja je misija na kojoj svakodnevno radim.

Ono što izrazito zagovaram je poštivanje i njegovanje djetetovih interesa i rad kroz pozitivne emocije, zabavu i igru. Nepopravljivo sam znatiželjna stoga redovito polazim stručne skupove u zemlji i inozemstvu, kontinuirano se profesionalno usavršavam i učim nove vještine.